Beleef Zonnemaire

Kunst – Cultuur – Muziek – Historie

Beleef Historie

Rabobank voorheen Boeren Leenbank

Breedveld 2
4316 BA Zonnemaire

Rabobank

Foto 1: 1962. Op dat moment was de Rabobank nog niet aanwezig. In beide huizen hebben voormalige bedrijfsleiders gewoond die in dienst waren bij de boerderij van P. Vis op Oostweg 27. De namen van de bewoners waren J. Flohil, W. van Liere en A. van Liere.

Foto 2: 1975. De Rabobank (voorheen bekend als de Boerenleenbank) werd opgericht rond 1920 en bleef tot 1966 een zelfstandige bank. In 1966 fuseerde de bank met Rabobank Zierikzee e.o. Het rechterhuis fungeert sinds een onbekende periode (waarschijnlijk tussen 1960 en 1964) als Rabobank. De schuur achter de bank diende als schilderswerkplaats voor D.J. Telle en W. Telle. De toegang tot de bank bevindt zich bij de deur naast de drie ramen aan de rechterzijde van het huis. In het linkerhuis woonde de kassier Jan Dekker, die werkzaam was bij de Rabobank. De bank was slechts één middag en één avond per week geopend. In 1982 verhuisde de bank naar een nieuw gebouwd kantoor op de locatie van de afgebrande oude bewaarschool in de Prof. Zeemanstraat, tegenover ‘t Gangetje.

Foto 3: Een in de gevel ingemetseld meekrapvaatje bij de Rabobank. De tekst luidt: “Jacob Moolenburgh – Janna Huybreghtz, 1785”.

©2022 Beleef Zonnemaire. Website mede mogelijk gemaakt door Webstead