Beleef Zonnemaire

Kunst – Cultuur – Muziek – Historie

Beleef Kunst

Bij Beleef Kunst in Zonnemaire kun je genieten van zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent op één platform. Dit platform biedt een combinatie van actuele kunst, fotografie, computer- en videokunst, maar ook meer gevestigde kunstvormen zoals schilder- en beeldhouwkunst en keramiek uit Zonnemaire.

De kunstwerken zijn tijdens Beleef Zonnemaire te bewonderen op verschillende locaties, waaronder de kerk, boerenschuren, de molen, huiskamers en tuinen verspreid over Zonnemaire. Alle informatie over de locaties, deelnemende kunstenaars en hun kunstwerken, workshops en voorstellingen is beschikbaar op de website van Beleef Kunst.

Ga naar onze google/maps >

 

Jan Braber

Jan Braber
Maximaplantsoen 2 
https://janbraber.nl

Voor mij begint schilderen met goed kijken en observeren, een tweede natuur geworden door de jaren heen. Ik heb mezelf verschillende technieken eigen gemaakt en vind het belangrijk om te experimenteren met diverse materialen op weg naar verbetering. Dit heeft geleid tot mijn creatie van schilderijen en sculpturen. Ik geloof dat het blijven ontwikkelen van mijn technieken en het blijven experimenteren met materialen cruciaal zijn voor mijn vooruitgang als kunstenaar. Mijn passie voor kunst en toewijding aan mijn vak hebben mij geholpen bij het maken van mooie kunstwerken.

Ada Overwater

Ada Overwater 
I.M. van der Bijlstraat 15 
http://www.adaoverwater.nl

Het creëren van iets dat oorspronkelijk in de gedachten is ontstaan, kan een enorm gevoel van voldoening geven. Het proces begint met het uitwerken van het idee in klei, waardoor er een driedimensionale vorm ontstaat. Vervolgens wordt het beste ontwerp gekozen en is het spannend om te zien of het past bij de beschikbare steen. Naast steen werk ik ook met verschillende houtsoorten, waarbij ik in de natuur op zoek ga naar uitdagende vormen en structuren. Voor bronzen beelden wordt eerst een model geboetseerd en daarna in brons gegoten. Het gevoel van voldoening is groot wanneer het uiteindelijke beeld overeenkomt met de oorspronkelijke ideeën.

 

Licenciapoetica

Licenciapoetica
Breedveld 3
https://licenciapoetica.com

om de vragen van het leven en ons lot een hoofd te kunnen bieden hebben we kunst nodig.
een magische ruimte, bewust en onderbewust van gedachten, dromen, zielenroerselen, angsten, begeertes en mysteries.
een reis door dit labyrint leert ons dat wij mensen niet veel (of zelfs niets) voorstellen zonder verbeeldingskracht en fantasie.

mijn archief, een persoonlijke verbeelding van deze zoektocht, stel ik beschikbaar voor diverse dragers met als doel te kunnen verrassen door op onverwachte locaties te verschijnen en als poëzie door de wereld te waaien, gewichtloos, zoals liedjes dat doen.

afbeeldingen die we nog niet kenden of wisten dat ze mogelijk waren, op koffiekopjes (s) maar ook als grote tegelwerken (xl) in de publieke ruimte.

maar altijd ‘ter leering ende vermaeck’ en enigszins verdwaald want als kunst betrapt wordt als zodanig verliest het iets van haar magie en mist het de werkelijke bestemming : de verwondering.
want het mag, sterker nog, er moet ook weleens om onze kunst gelachen worden. 
luid en hardop of ingetogen glimlachend, want het is en blijft natuurlijk mensenwerk!

 

Ria van Felius

Ria van Felius
Bermweg 1
https://riavanfelius.nl

Ria van Felius is een kunstenaar die bekend staat om haar kleurrijke tekeningen op A2-formaat. Met behulp van kleurvaste Luminance potloden van Caran d’Ache en 200g/m3 Canson papier, creëert ze levendige en gedetailleerde afbeeldingen die een lust voor het oog zijn. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door haar liefde voor de natuur en het platteland, en de dagelijkse dingen in Zonnemaire.

Door haar kleurgebruik brengt ze de schoonheid van de natuur tot leven op papier. Ria’s tekeningen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar geven ook een gevoel van vreugde en positiviteit. Haar werk is een ware viering van kleur en creativiteit.

Dynja Colorful Art

Dyna Colorful Art 
Professor Zeemanstraat 21
DynaColorfulArt.nl

Dyna Colorful Art is een creatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van handgemaakte sieraden en decoraties met schelpen en kralen.. Het Digna gebruikt een combinatie van glaskralen en lederen materialen om prachtige armbanden te maken die perfect zijn voor elke gelegenheid.

Wat deze kunstenaar echt onderscheidt, is hun gebruik van 100% gerecycled hout om handgemaakte houten kralen te maken. Elk ontwerp is uniek en er worden geen twee armbanden gemaakt die hetzelfde zijn. Digan streeft naar duurzaamheid en verantwoordelijkheid in hun productieproces, en ze zijn er trots op dat ze unieke en milieuvriendelijke producten aanbieden aan hun klanten.

Danielle van der Schans photograph

Danielle van der Schans photograph
Oostweg 2
https://www.daniellevanderschans.com

Mijn werk als professioneel fotograaf draait om het vinden van een balans tussen mijn passie voor reizen, nieuwsgierigheid naar mensen en mijn liefde voor stilte. Ik probeer deze elementen te vangen in mijn foto’s, waarbij ik me richt op landschappen, maar ook op portretten van mensen en situaties die mij fascineren. In mijn recente werk experimenteer ik met de combinatie van stilte en landschap, waarbij ik landschappen uit verschillende delen van de wereld uitwisselbaar maak. Hierdoor lijkt het alsof je een bekend Nederlands landschap ziet, terwijl de foto eigenlijk genomen is in India. Dit spel met grenzen en perceptie interesseert me, omdat het lijkt alsof grenzen in de virtuele wereld vervagen, maar in de echte wereld nog steeds heel duidelijk zijn. Mijn fotografie is een uitdrukking van mijn persoonlijke visie en ervaringen, waarbij ik probeer de stilte en schoonheid van de wereld vast te leggen zoals ik die zie en voel. Ik hoop dat mijn werk mensen inspireert om ook stil te staan bij de schoonheid en rust om ons heen, en om te genieten van de kleine momenten van stilte in ons drukke bestaan.
foto: https://www.aanschouw.nl

Rosalinde van Ingen Schenau

Rosalinde van Ingen Schenau

I M van der Bijlstraat 14
https://www.vaningenschenau.com/

Het werk van Rosalinde van Ingen Schenau gaat over tijd, temporaliteit, leven en de vergankelijkheid ervan. Geniet van het leven, het gaat snel voorbij. Als de dood in perspectief wordt gezet, opent zich een raam naar het hier en nu.

VERGANKELIJKE BLOEMEN De kwetsbaarheid van bloemen gevangen in koud, hard metaal. Bloemen worden gebruikt als een klassiek symbool voor de overgangsnatuur van het leven. De silhouet van een levendig bloemstuk is uitgesneden uit een CorTen-stalen oppervlak. De sculptuur vertelt een verhaal van voormalige glorie en zal veranderen onder invloed van klimaat en tijd.

Wendy Buiter

Wendy Buiter @ Paauwe Zuidweg 20-A https://wendybuiter.com
Wendy Buiter is een Nederlandse hedendaagse kunstenares die bij Paauwe Design & Woondecoratie exposeert. Ze staat bekend om haar gewaagde, op mode geïnspireerde kunstwerken waarin krachtige vrouwen met verfijnde stijl worden afgebeeld. Haar kunstwerken zijn gedurfd, levendig en toonaangevend op modegebied. Ze zijn wereldwijd bekend om hun glanzende elegantie, tijdloze glamour en verleidelijke weergave van mysterieuze, zelfverzekerde vrouwen. Elk kunstwerk is met de hand gemaakt met behulp van gemengde media, waardoor de schoonheid van moderne, verfijnde vrouwen wordt benadrukt met ongeëvenaarde diepte en detail. Haar kunstwerken zijn statements van hedendaagse schoonheid en stralen kosmopolitische stijl uit. Ze worden gepubliceerd en tentoongesteld in kunstcollecties over de hele wereld. De kunstwerken van Wendy Buiter zijn een prachtige weergave van vrouwelijke kracht en verfijning, en haar kunst is geliefd bij kunstliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Zon en Marie

Zon en Marie
Breedveld 2

Op het adres Breedveld 2 in het schilderachtige Zonnemaire vindt u ‘Zon en Marie’, een charmante locatie met twee winkeltjes in de rustgevende binnentuin. Hier worden diverse ambachtelijke producten aangeboden, waaronder handgemaakte beren, tassen, brocante, kimono’s en antiek linnengoed, allemaal vakkundig gemaakt door Sjaan en Samia.

Deze pittoreske omgeving biedt een heerlijke ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en is een must-visit voor liefhebbers van handgemaakte producten en vintage schatten. De ambiance is warm en gastvrij, en de persoonlijke aandacht die u krijgt van Sjaan en Samia maakt de ervaring des te specialer.

Het is geweldig om te zien dat er nog steeds zulke unieke winkeltjes zijn waar echte ambacht en creativiteit worden gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een uniek en authentiek cadeau of gewoon wilt genieten van een ontspannen winkelervaring, dan is een bezoek aan ‘Zon en Marie’ zeker de moeite waard. De binnentuin van dit pareltje in Zonnemaire is een verborgen schat die u niet wilt missen!

de Loods

de Loods Brouwershaven
Zuidweg 21

Het proces van afleiding is van fundamenteel belang bij het creëren van kunst. Het kan helpen om een werk niet alleen als een taak te zien, maar als een spel, waardoor het plezieriger wordt. Johan Vis is een ervaren beeldhouwer wiens werk niet vaak wordt tentoongesteld. Hij gebruikt filosofie als zijn belangrijkste instrument om herkenbare figuren te verkennen in opvallende stalen werken en werken die gecombineerd zijn met drijfhout. Wat opvalt aan Johan’s aanpak is dat hij zelden begint met een vastomlijnd idee. In plaats daarvan begint hij met een los concept dat vervolgens organisch transformeert tot een volwaardig kunstwerk. Deze manier van werken stelt Johan in staat om zich te concentreren op het proces en het experimenteren met verschillende materialen en technieken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor spontaniteit en intuïtie, wat bijdraagt aan de authenticiteit van zijn werk. Het resultaat zijn kunstwerken die een gevoel van beweging en leven uitstralen, waardoor ze de kijker uitnodigen tot reflectie en verbeelding.

Zeeuws Blauw

Zeeuws Blauw

Professor Zeemanstraat 19

Dineke Delst: ‘Als klein meisje, opgegroeid aan de rand van de Grevelingen, gingen mijn vader en ik op zoek naar oesters. Mijn vader had een ingenieus systeem bedacht zodat we oesters van steigers konden afhalen. Na het oppeuzelen van de oesters, maakten we er van alles van, zoals een schelpen spiegel rand.’ 

‘Toen ik veel later Dieuwke Parlevliet ontmoette, oprichtster van Zeeuws Blauw, klikte het meteen. Zij is in 2015 begonnen en zag de magie van het blauw op het hagelwitte parelmoer. Inmiddels heb ik het stokje overgenomen en mag ik de magie voortzetten.’    

Ongeveer 90% van de oesters wie wij gebruiken komen uit de Oosterschelde. Deze vind ik ook het meest prettig. Er komen er ook wat uit de Grevelingen en het Veerse Meer, maar die zijn vaak scherper en wat groener.   
Het beschilderen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het oppervlak is bewerkelijk, door de rondingen en glooiingen. Daarbij leent niet elke schelp zich qua vorm voor elk ontwerp. Een langwerpige schelp is bijvoorbeeld erg geschikt voor een vuurtoren, maar minder voor een zeester. 

Marly Wilmink

Marly Wilmink

Dijk van Bommenede 62

Veel mensen houden van glaskunst als een tijdloze en prachtige kunstvorm. Bent u ook een van hen? Dan is het zeker de moeite waard om het aanbod van Marly Wilmink te bekijken. We hebben een schitterende collectie van glas- kunst staan. Alle glaskunstwerken worden met de hand gemaakt door de glaskunstenaar, omdat glaskunst een ambachtelijk vak is. 

Daglichtje

Tinie van Zandwijk

Oostweg 6

Al ruim dertig jaar ben ik verliefd op het werken met klei. Door met de hand te vormen heb ik beelden, schalen, spirituele maskers en andere kunstobjecten gemaakt.

Werken met klei nodigt uit om m’n gevoelens en gedachtes te verbeelden en in vorm te verstillen. Het beeld wordt een herinnering aan dat moment, het ondersteunt en geeft vaak ook inzicht. Toen ik een paar jaar geleden een afspraak had met een vriendin die een moeilijke periode doormaakte wilde ik haar iets betekenisvol geven. Ik maakte op dat moment het eerste ‘Daglichtje.’
 

Terwijl ik het vormde en glazuurde dacht ik aan de ondersteuning die ik haar toewenste. Toen ik het aan haar gaf en zij het lichtje aanstak was ze erg ontroerd. Dit was voor mij een groot geschenk. Vanaf dat moment maak ik meer meer Daglichtjes voor zowel bekenden als onbekenden.