Beleef Zonnemaire

Kunst – Cultuur – Muziek – Historie

Beleef Kunst

Bij Beleef Kunst in Zonnemaire kun je genieten van zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent op één platform. Dit platform biedt een combinatie van actuele kunst, fotografie, computer- en videokunst, maar ook meer gevestigde kunstvormen zoals schilder- en beeldhouwkunst en keramiek uit Zonnemaire.

De kunstwerken zijn tijdens Beleef Zonnemaire te bewonderen op verschillende locaties, waaronder de kerk, boerenschuren, de molen, huiskamers en tuinen verspreid over Zonnemaire. Alle informatie over de locaties, deelnemende kunstenaars en hun kunstwerken, workshops en voorstellingen is beschikbaar op de website van Beleef Kunst.

Ga naar onze google/maps >

 

Jan Braber

Jan Braber
Maximaplantsoen 2 
https://janbraber.nl

Schilderen begint met kijken.
Voor mij is het een tweede natuur geworden te observeren en te ontleden van wat je nu eigenlijk ziet.
In de loop van de jaren heb ik me vele technieken eigen gemaakt.
Het experimenteren met die technieken en diverse materialen is voor mij een must op weg naar vooruitgang en verbetering. Dat heeft geresulteerd in het maken van schilderijen en beelden/sculpturen.
Uiteraard heb ik hier en daar bekwaamheid opgedaan, toch ben ik in hoofdzaak autodidact.
Geïnspireerd door Jackson Pollock en César Manrique laat ik met deze technieken de materie zelf ook aan het werk om tot een gewenst resultaat te komen.

 

Motivatie

Ik beschouw het als mijn missie de wereld mooier te maken dan dat hij al is.

Die missie is geslaagd als mijn werk uw kamer of kantoor zal opvrolijken, zodat u er telkens weer door geïnspireerd raakt.

Ada Overwater

Ada Overwater 
I.M. van der Bijlstraat 15 
http://www.adaoverwater.nl

woont in Zonnemaire en het atelier is gevestigd in de voormalige basisschool in het centrum van het dorp. Lange tijd heb ik gewerkt als beleidsadviseur erfgoed en cultuur en nu is er meer tijd vrij om in het atelier met kunst bezig te zijn. Mijn opleiding tot beeldhouwer heb ik gevolgd aan De Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. Klein monumentaal werk is karakteristiek voor mijn huidige werk. Bij voorkeur werk ik in harde steen zoals marmer en arduin. Over het algemeen maak ik een studie in klei waarmee de richting al enigszins wordt bepaald. Daarnaast boetseer ik en dat werk wordt gebakken, in brons of met Acrylic One gegoten. Nu volg ik aan de Academie teken en schilderlessen naar levend model. Ik nodig u graag uit om vandaag het atelier te bezoeken.

 

Licenciapoetica

Licenciapoetica
Breedveld 3
https://licenciapoetica.com

om de vragen van het leven en ons lot een hoofd te kunnen bieden hebben we kunst nodig.
een magische ruimte, bewust en onderbewust van gedachten, dromen, zielenroerselen, angsten, begeertes en mysteries.

Licencia  Poetica (= dichterlijke vrijheid) presenteert verrassend tegelwerk van marco de jong 

Met een heldere, krachtige en (schijnbaar) eenvoudige beeldtaal weten deze tegels te verwonderen en te beroeren tegelijk.  Gun jezelf een magisch moment en laat je verrassen, ontroeren en/of verwarren door deze ‘some kind of poetry’.  

Ria van Felius

Ria van Felius
Bermweg 1
https://riavanfelius.nl

Ria van Felius is een kunstenaar die bekend staat om haar kleurrijke tekeningen op A2-formaat. Met behulp van kleurvaste Luminance potloden van Caran d’Ache en 200g/m3 Canson papier, creëert ze levendige en gedetailleerde afbeeldingen die een lust voor het oog zijn. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door haar liefde voor de natuur en het platteland, en de dagelijkse dingen in Zonnemaire.

Altijd waren er wel tekeningen, mijn hele leven al.

De keus voor potlood is eenvoudig, je legt ze neer en pakt ze zo weer op terwijl je tussendoor even iets anders doet, geen opgedroogde kwasten of onverwachte vlekken. Kleurvaste potloden vol pigment, mooi papier en een puntenslijper meer is niet nodig.

Gedachteloos de potloden hun weg laten zoeken, zo gaat het ongeveer en ik stuur ze af en toe wat bij voor het evenwicht. 

Rosalinde van Ingen Schenau

Rosalinde van Ingen Schenau

I M van der Bijlstraat 14
https://www.vaningenschenau.com/

Het werk van Rosalinde van Ingen Schenau gaat over tijd, temporaliteit, leven en de vergankelijkheid ervan. Geniet van het leven, het gaat snel voorbij. Als de dood in perspectief wordt gezet, opent zich een raam naar het hier en nu.

VERGANKELIJKE BLOEMEN De kwetsbaarheid van bloemen gevangen in koud, hard metaal. Bloemen worden gebruikt als een klassiek symbool voor de overgangsnatuur van het leven. De silhouet van een levendig bloemstuk is uitgesneden uit een CorTen-stalen oppervlak. De sculptuur vertelt een verhaal van voormalige glorie en zal veranderen onder invloed van klimaat en tijd.

Zon en Marie

Zon en Marie
Breedveld 2

Op het adres Breedveld 2 in het schilderachtige Zonnemaire vindt u ‘Zon en Marie’, een charmante locatie met twee winkeltjes in de rustgevende binnentuin. Hier worden diverse ambachtelijke producten aangeboden, waaronder handgemaakte beren, tassen, brocante, kimono’s en antiek linnengoed, allemaal vakkundig gemaakt door Sjaan en Samia.

Deze pittoreske omgeving biedt een heerlijke ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en is een must-visit voor liefhebbers van handgemaakte producten en vintage schatten. De ambiance is warm en gastvrij, en de persoonlijke aandacht die u krijgt van Sjaan en Samia maakt de ervaring des te specialer.

Het is geweldig om te zien dat er nog steeds zulke unieke winkeltjes zijn waar echte ambacht en creativiteit worden gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een uniek en authentiek cadeau of gewoon wilt genieten van een ontspannen winkelervaring, dan is een bezoek aan ‘Zon en Marie’ zeker de moeite waard. De binnentuin van dit pareltje in Zonnemaire is een verborgen schat die u niet wilt missen!

de Loods

de Loods Brouwershaven
Professor Zeemanstraat 14

Het proces van afleiding is van fundamenteel belang bij het creëren van kunst. Het kan helpen om een werk niet alleen als een taak te zien, maar als een spel, waardoor het plezieriger wordt. Johan Vis is een ervaren beeldhouwer wiens werk niet vaak wordt tentoongesteld. Hij gebruikt filosofie als zijn belangrijkste instrument om herkenbare figuren te verkennen in opvallende stalen werken en werken die gecombineerd zijn met drijfhout. Wat opvalt aan Johan’s aanpak is dat hij zelden begint met een vastomlijnd idee. In plaats daarvan begint hij met een los concept dat vervolgens organisch transformeert tot een volwaardig kunstwerk.

Deze manier van werken stelt Johan in staat om zich te concentreren op het proces en het experimenteren met verschillende materialen en technieken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor spontaniteit en intuïtie, wat bijdraagt aan de authenticiteit van zijn werk. Het resultaat zijn kunstwerken die een gevoel van beweging en leven uitstralen, waardoor ze de kijker uitnodigen tot reflectie en verbeelding.