Beleef Zonnemaire

Kunst – Cultuur – Muziek – Historie

Beleef Kunst

Bij Beleef Kunst in Zonnemaire kun je genieten van zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent op één platform. Dit platform biedt een combinatie van actuele kunst, fotografie, computer- en videokunst, maar ook meer gevestigde kunstvormen zoals schilder- en beeldhouwkunst en keramiek uit Zonnemaire.

De kunstwerken zijn tijdens Beleef Zonnemaire te bewonderen op verschillende locaties, waaronder de kerk, boerenschuren, de molen, huiskamers en tuinen verspreid over Zonnemaire. Alle informatie over de locaties, deelnemende kunstenaars en hun kunstwerken, workshops en voorstellingen is beschikbaar op de website van Beleef Kunst.

Ga naar onze google/maps >

 

Ada Overwater

Ada Overwater 
I.M. van der Bijlstraat 15 
http://www.adaoverwater.nl

woont in Zonnemaire en het atelier is gevestigd in de voormalige basisschool in het centrum van het dorp. Lange tijd heb ik gewerkt als beleidsadviseur erfgoed en cultuur en nu is er meer tijd vrij om in het atelier met kunst bezig te zijn. Mijn opleiding tot beeldhouwer heb ik gevolgd aan De Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. Klein monumentaal werk is karakteristiek voor mijn huidige werk. Bij voorkeur werk ik in harde steen zoals marmer en arduin. Over het algemeen maak ik een studie in klei waarmee de richting al enigszins wordt bepaald. Daarnaast boetseer ik en dat werk wordt gebakken, in brons of met Acrylic One gegoten. Nu volg ik aan de Academie teken en schilderlessen naar levend model. Ik nodig u graag uit om vandaag het atelier te bezoeken.

 

Licenciapoetica

Licenciapoetica
Breedveld 3
https://licenciapoetica.com

om de vragen van het leven en ons lot een hoofd te kunnen bieden hebben we kunst nodig.
een magische ruimte, bewust en onderbewust van gedachten, dromen, zielenroerselen, angsten, begeertes en mysteries.

Licencia  Poetica (= dichterlijke vrijheid) presenteert verrassend tegelwerk van marco de jong 

Met een heldere, krachtige en (schijnbaar) eenvoudige beeldtaal weten deze tegels te verwonderen en te beroeren tegelijk.  Gun jezelf een magisch moment en laat je verrassen, ontroeren en/of verwarren door deze ‘some kind of poetry’.  

Ria van Felius

Ria van Felius
Bermweg 1
https://riavanfelius.nl

Ria van Felius is een kunstenaar die bekend staat om haar kleurrijke tekeningen op A2-formaat. Met behulp van kleurvaste Luminance potloden van Caran d’Ache en 200g/m3 Canson papier, creëert ze levendige en gedetailleerde afbeeldingen die een lust voor het oog zijn. Haar tekeningen zijn geïnspireerd door haar liefde voor de natuur en het platteland, en de dagelijkse dingen in Zonnemaire.

Altijd waren er wel tekeningen, mijn hele leven al.

De keus voor potlood is eenvoudig, je legt ze neer en pakt ze zo weer op terwijl je tussendoor even iets anders doet, geen opgedroogde kwasten of onverwachte vlekken. Kleurvaste potloden vol pigment, mooi papier en een puntenslijper meer is niet nodig.

Gedachteloos de potloden hun weg laten zoeken, zo gaat het ongeveer en ik stuur ze af en toe wat bij voor het evenwicht. 

Rosalinde van Ingen Schenau

Rosalinde van Ingen Schenau

I M van der Bijlstraat 14
https://www.vaningenschenau.com/

Het werk van Rosalinde van Ingen Schenau gaat over tijd, temporaliteit, leven en de vergankelijkheid ervan. Geniet van het leven, het gaat snel voorbij. Als de dood in perspectief wordt gezet, opent zich een raam naar het hier en nu.

VERGANKELIJKE BLOEMEN De kwetsbaarheid van bloemen gevangen in koud, hard metaal. Bloemen worden gebruikt als een klassiek symbool voor de overgangsnatuur van het leven. De silhouet van een levendig bloemstuk is uitgesneden uit een CorTen-stalen oppervlak. De sculptuur vertelt een verhaal van voormalige glorie en zal veranderen onder invloed van klimaat en tijd.

Zon en Marie

Zon en Marie
Breedveld 2

Op het adres Breedveld 2 in het schilderachtige Zonnemaire vindt u ‘Zon en Marie’, een charmante locatie met twee winkeltjes in de rustgevende binnentuin. Hier worden diverse ambachtelijke producten aangeboden, waaronder handgemaakte beren, tassen, brocante, kimono’s en antiek linnengoed, allemaal vakkundig gemaakt door Sjaan en Samia.

Deze pittoreske omgeving biedt een heerlijke ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en is een must-visit voor liefhebbers van handgemaakte producten en vintage schatten. De ambiance is warm en gastvrij, en de persoonlijke aandacht die u krijgt van Sjaan en Samia maakt de ervaring des te specialer.

Het is geweldig om te zien dat er nog steeds zulke unieke winkeltjes zijn waar echte ambacht en creativiteit worden gewaardeerd. Als u op zoek bent naar een uniek en authentiek cadeau of gewoon wilt genieten van een ontspannen winkelervaring, dan is een bezoek aan ‘Zon en Marie’ zeker de moeite waard. De binnentuin van dit pareltje in Zonnemaire is een verborgen schat die u niet wilt missen!

de Loods

de Loods Brouwershaven
Zuidweg 21

Het proces van afleiding is van fundamenteel belang bij het creëren van kunst. Het kan helpen om een werk niet alleen als een taak te zien, maar als een spel, waardoor het plezieriger wordt. Johan Vis is een ervaren beeldhouwer wiens werk niet vaak wordt tentoongesteld. Hij gebruikt filosofie als zijn belangrijkste instrument om herkenbare figuren te verkennen in opvallende stalen werken en werken die gecombineerd zijn met drijfhout. Wat opvalt aan Johan’s aanpak is dat hij zelden begint met een vastomlijnd idee. In plaats daarvan begint hij met een los concept dat vervolgens organisch transformeert tot een volwaardig kunstwerk.

Deze manier van werken stelt Johan in staat om zich te concentreren op het proces en het experimenteren met verschillende materialen en technieken. Hierdoor ontstaat er ruimte voor spontaniteit en intuïtie, wat bijdraagt aan de authenticiteit van zijn werk. Het resultaat zijn kunstwerken die een gevoel van beweging en leven uitstralen, waardoor ze de kijker uitnodigen tot reflectie en verbeelding.

Atelier Dynja

Atelier Dynja
I.M. van der Bijlstraat 15 

Digna Mielard, eigenaar van Atelier Dynja, is gecertificeerd Ebru kunstenaar en richt zich vooral op duurzame kunst. Schilderen met thee bijvoorbeeld.
Digna werkt graag met natuurlijke materialen en strandvondsten zoals schelpen, drijfhout en zeeglas.

Laat je verrassen door een diverse verzameling kunstwerken, waaronder handgedecoreerde schelpen, levendige Dotart op drijfhout, unieke ingelijste Ecoprints en betoverende wanddecoraties van Ebru Marbling. Elk stuk vertelt zijn eigen verhaal en nodigt uit tot verwondering.

Maar dat is niet alles! Bij Atelier Dynja kun je het hele jaar door workshops volgen. Leer de kunst van het Eco Printen, dompel jezelf onder in de eeuwenoude techniek van Ebru Papier Marmeren, ontdek de geheimen van het stippen (dotting), laat je creativiteit de vrije loop bij het decoreren van oesterschelpen en mantelschelpen, maak prachtige dromenvangers en nog veel meer.

Of je nu een kunstliefhebber bent, op zoek bent naar nieuwe vaardigheden of gewoon wilt genieten van een dag vol creativiteit, Atelier Dynja heeft voor elk wat wils. Hoewel er tijdens Beleef Zonnemaire geen workshops worden gegeven, ben je altijd van harte welkom om op een ander moment deel te nemen aan onze boeiende workshops. 

We heten je graag welkom om onze kunstwerken te bewonderen en wellicht zelfs je eigen creatieve vaardigheden te ontdekken.

Danielle van der Schans

Danielle van der Schans 
I.M. van der Bijlstraat 15 
www.daniellevanderschans.com

Ontdek de wereld door de lens van Danielle van der Schans, een freelance fotograaf/kunstenaar uit Zonnemaire. Na haar opleiding aan de Kunstacademie begon ze kunst te onderwijzen. Na 8 jaar ontdekte ze dat haar passie voor fotografie altijd aanwezig was. Ze besloot terug te keren naar de Kunstacademie om meer te leren over fotografie. Nu, jaren later, reist ze de wereld rond en weet ze op magische wijze momenten vast te leggen. Danielle’s werk intrigeert en nodigt uit om te kijken naar de verschillende lagen in haar fotowerk.

In haar werk richt ze zich steeds meer op landschappen en de stilte die daarmee gepaard gaat. Beleef de serene schoonheid van haar foto’s en laat je meenemen op een reis door tijd en ruimte.

Erika Dalebout

Erika Dalebout
Julianastraat 12 

Kom gezellig kijken in mijn kleine beeldentuin.
Ik ben Erika Dalebout en sinds een jaar woonachtig in dit prachtige creatieve dorp.
 
Ik beeldhouw al vanaf mijn jonge jaren met veel plezier en passie. Ik werk graag met diverse steensoorten en ik doe alles met de hand. Ik ben nu met lepardstone bezig een erge mooie steensoort waarbij ik bij elke laag weer een andere kleur groen en geel tegenkom.
 
Ik vind allerlei kunstvormen leuk om te leren en te doen. Zo zal u ook andere creatieve uitspattingen tegenkomen in mijn tuin. Ik vind het een leuke ervaring om hier mijn werk te laten zien en hoop u dan ook te treffen in mijn beeldentuin.
 

Atelier de jonge wolven

Atelier de jonge wolven
I.M. van der Bijlstraat 15   
www.atelierdejongewolven.nl/

Stap binnen in ons atelier, een speciale plek voor kinderen en jongeren die hun creativiteit willen verkennen en ontwikkelen. Hier bieden we ruimte aan degenen die niet genoeg kunnen krijgen van creatief bezig zijn, of die deze wereld juist willen ontdekken. Onze grote, uitnodigende ruimte staat klaar voor experimenteren, timmeren, zagen, schilderen, tekenen en nog veel meer.

Onder begeleiding van ervaren kunstenaars en kunstdocenten krijg je de kans om je ideeën tot leven te brengen. We organiseren creatieve middagen en workshops waar we samen experimenteren, onderzoeken en ontdekken.

Vanwege de mate van zelfstandigheid die we verwachten, zijn kinderen vanaf 6 jaar van harte welkom. Dus kom langs en laat je verbeelding de vrije loop in onze bruisende creatieve omgeving tijdens Beleef Zonnemaire!

De Vlasboerderij

De Vlasboerderij
Zuidweg 24  
www.devlasboerderij.nl

Een nieuwe deelnemer aan ‘beleef Zonnemaire’ op 18 mei is de lokatie Zuidweg 24. Achter de oude voormalige vlasboerderij bevindt zich een ruime tuin (2000 m2) met oude bomen, gazons en bloemperken. De tuin is uitermate geschikt voor het exposeren van beelden. Op een van de gazons staat een mongoolse yurt. Deze yurt wordt gebruikt als gastenverblijf in de zomer en daarnaast voor kleine tentoonstellingen of muziekuitvoeringen. Naast de yurt kunnen gasten ook verblijven in de b&b ‘De Vlasboerderij ‘ (www.devlasboerderij.nl).

Eigenlijk vertegenwoordigt de lokatie heel aardig ‘het gezicht van’ Zonnemaire: ruime tuinen, gastenverblijven, veel groen, veel aandacht voor kunst en muziek. Van de eigenaren is Edith een enthousiaste kunstschilder en Fred is een bedreven gitarist.
Op 18 mei (12.00 – 17.00 u) tijdens ‘Beleef Zonnemaire ‘, is iedereen welkom.