Beleef Zonnemaire

Kunst – Cultuur – Muziek – Historie

Beleef Historie

Kruidenier J. de Visser

Dijk van Bommenede 40
4316 AT Zonnemaire

Winkel van de Visser

Op Dijk van Bommenede 40 bevond zich de kruidenierswinkel van J. de Visser. In 1955 werd deze zaak overgenomen door J.C. Paauwe, een zeer ondernemende persoon. Onder zijn leiding breidde het assortiment zich gestaag uit, uiteindelijk zelfs met vloerbedekking en de eerste meubelstukken. De groeiende activiteiten zorgden al snel voor ruimtegebrek, wat resulteerde in een verhuizing naar Dijk van Bommenede 50, het voormalige café-slijterij van Wim Flohil.

In 1965 ging de kruidenierswinkel over naar A. Hagens. In 1975 besloot Hagens te stoppen, en het pand werd verkocht aan C. van der Lee uit Leidschendam. Van der Lee opende er een restaurant genaamd “In de Vier Vensters”, dat werd gerund door Mees van Lent. Helaas was dit restaurant van korte duur. Op 22 april 1976 verscheen er een advertentie in de Zierikzeesche Nieuwsbode waarin een Publieke Verkoping Ex. Art. 1223 BW werd aangekondigd, maar deze bleek later niet door te gaan.

In mei 1979 openden Han Berman en Truus van Damme er hun restaurant “De Vier Jaargetijden”. Het restaurant bleek een succes, maar dit werd abrupt beëindigd door het plotselinge overlijden van Han Berman op 28 mei 1987. Truus van Damme zette nog even door en verhuurde het pand in 1988 aan Erlin Louwerse en Mieke de Wilde, die op dezelfde voet verder gingen.

In 1994 kocht Kees Geelhoed het pand en opende er zijn restaurant “In de Gele Hoed”. Kees was geen onbekende in Zonnemaire, aangezien zijn ouders er waren geboren. In 1997 werd het restaurant overgenomen door Rob Visser en Ingrid Musters, en de bekende naam “In de Gele Hoed” bleef behouden. Na enige tijd besloten ze om gezondheidsredenen te stoppen en verhuurden het pand in 2015 aan Steven Westerweel, die het omtoverde tot Brasserie “Op Den Diek”. In 2019 verhuisde Westerweel naar Brouwershaven en begon daar restaurant “De Brouwerie”. Ondertussen is het pand omgebouwd tot Apart Hotel “In De Gele Hoed” en blijft het eigendom van Rob Visser en Ingrid Musters.

©2023 Beleef Zonnemaire.